Postovani Posetioci

Da bi ste pristupili potpunom pregledu naseg foruma,neophodna je registracija,zato vas molimo da se registrujete...

SAJAM NACIONALNE KUHINJE KOSOVA!!!

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

SAJAM NACIONALNE KUHINJE KOSOVA!!!

Komentar  bokud_djerdan on Sat Sep 26, 2009 11:54 pm
Dana 26 Septembra 2009. godine, održan je veliki Sajam Nacionalne Kuhinje Kosova, koji se održava svake godine u Peći.
Kao što stara narodna poslovica kaže „Dobar glas daleko se čuje“, tako se pročulo i naše jedino Bošnjačko Omladinsko Kulturno-Umjetničko Društvo na prostorima Kosova.

Tako je na sajmu između ostalog bila izložena nacionalna kuhinja Albanskog naroda.

Pročuvši za ljepotu kojom blistaju članovi BOKUD-a „Đerdan“, gazda restorana „Art Design“, g-din Belegu Vedat, došao je na ideju da svoj antički i veoma bogat restoran predstavi u znaku stare kulture, običaja, adeta i ljepotom mladosti, baš onako kako dolikuje jednom otmenom i elegantnom restoranu.

Ideju je zajedno sa šefom kuhinje spomenutog restorana, g-đom Hajrović Sehijom predočio rukovodstvu BOKUD-a „Đerdan“ koja je naišla na veliko razumijevanje i odmah se krenulo u realizaciji. Na ime, ideja je bila da gazda Vedat sjedeći na starom fijakeru sa jednom curom i jednim momkom odeveni u narodnoj nošnji Bošnjaka, predvodi kolonu koja se sastojala od ostalih članova BOKUD-a „Đerdan“.

Vođen starim iskustvom i željom da svoj restoran predstavi na što je moguće ljepši i atraktivniji način, svoj nastup isplanirao je taman u jeku špice koja je trenutno vladala na sceni.
Defile je pošao od mjesta gdje se nalazi restoran da bi se završio do mjesta održavanja sajma, koji je bio u samom centru grada Peći.
Šetajući ulicama grada Peći, nailazili smo na veliko oduševljenje i divljenje od strane publike i prolaznika, a na pojedinim mjestima ispraćani smo i aplauzima.

Na sceni smo nastupili u samoj špici programa, te ujedno smo privukli ogromnu pažnju publike i konsumatora sa strane koji su ovaj gest pozdravili gromoglasnim aplauzom. U jednom trenutku, sve TV kuće zajedno sa svojim video kamerama i digitalnim aparatima bile su usmjerene prema članovima BOKUD-a „Đerdan“ koji su u tom momentu blistali od zadovoljstva.

Pored visokih zvaničnika u Vladi Kosova te delegacije u SO Peći i međunarodne bezbednosne snage KFOR-a, svoje prisustvo upriličio je i g-din Christopher William Dell, Abasador SDA na Kosovu. Stojeći neposredno pred jednim od štandova, g-din Ambasador u jednom trenutku ugledao je mladost i ljepotu članova BOKUD-a „Đerdan“ kojom su nadaleko pozitivno zračili. Nije mogao sakriti znatiželju da sazna ko je upravo omladina koja stoji pred njim, obučena u narodnim nošnjama. Kada je saznao da je to omladina Bošnjačke zajednice koja živi na Kosovu, u očima nije mogao sakriti zadovoljstvo i sreću što ima priliku prisustvovati i jednom nesvakidašnjem spektaklu, pri čemu je odmah zatražio da čuje i vidi šta je to što pored ljepote krasi Bošnjačku zajednicu.

Ovom prilikom, rukovodstvo BOKUD-a „Đerdan“ zahvaljuje se inicijatoru za učešće na ovom sajmu, g-đi Hajrović Sehiji, zatim muzičkoj pratnji g-dinu Bademović Miralemu i članovima BOKUD-a „Đerdan“.

bokud_djerdan
Aktivan član
Aktivan član

Broj komentara : 234
Pohvale : 2
Join date : 2009-03-02

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: SAJAM NACIONALNE KUHINJE KOSOVA!!!

Komentar  bokud_djerdan on Sat Sep 26, 2009 11:55 pm


bokud_djerdan
Aktivan član
Aktivan član

Broj komentara : 234
Pohvale : 2
Join date : 2009-03-02

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu